Hoe schoon zijn de gordijnen, vitrages, tapijt en meubilair in uw bedrijf?

Stomerij

Vitrages/Gordijnen hangen er al vaak ongemerkt al jaren
Bij veel bedrijven worden de gordijnen/vitrages opgehangen zonder dat er gedacht wordt aan het reinigen. Naast dat deze ongemerkt verkleuren en er niet meer fris uitzien kan dit ook een grote invloed hebben op de gezondheid van de mensen die in deze ruimtes werken terwijl dit gemakkelijk voorkomen kan worden. Veel voorkomende oorzaken en gevaren zijn:

Gordijnen/vitrages zijn een verzamelplek van bacteriën, allergenen en stofmijt
Hierdoor kunnen ziektes en allergische reacties ontstaan, maar ook niezen, hoesten en een loopneus zijn klachten die hierdoor veel voorkomen.

Vuile gordijnen/vitrages vergemakkelijkt het ontstaan van schimmels
Schimmel kan bijvoorbeeld ontstaan door als het raam heeft open gestaan en het naar binnen heeft geregend. Schimmel wordt in verband gebracht met allergieën en ademhalingsproblemen. Schadelijk voor zwangere vrouwen, astmapatiënten en andere aandoeningen met ademhalingsproblemen.

Gordijnen/vitrages zijn stofnesten
Voor astma- en bronchitis patiënten zeer schadelijk en ongemakkelijk. Ook zien de vitrages en de ruimtes en weer een stuk frisser uit na reiniging.

Tapijt en meubelstof
Ondanks dat deze vaak met een stofzuiger schoon worden gehouden, trekt er ongemerkt vuil in. Een bron voor bacteriën. Met onze Hagerty reinigingsmachine en speciale shampoo zorgen wij er voor dat alles weer diep gereinigd wordt en dat al het vuil is verdwenen.

Ons advies is om minimaal 1 keer per jaar de gordijnen/vitrages/tapijt en meubelstof door ons te laten reinigen. We kunnen dan ook bij u de gordijnen af- en ophangen. Gemak voor u!

Pin It on Pinterest

Share This